dimecres, 22 d’octubre del 2008

Treball de recerca sobre l'escola a la república

hola,

Estic fent un treball de recerca sobre l'ensenyament republicà a la comarca del Montsià. També estic buscant les escoles que es van construir en aquesta comarca però no trobo cap document perquè tinc l'entrebanc que a la guerra es van destruir molts document i es van cremar arxius sencers. Qualsevol cosa que em pugeu aporta seria de gran ajut.

Gràcies.

3 comentaris:

comsoc ha dit...

Hola,

se'm fa difícil donar-te informació concreta del Montsià. Menys si tenim en compte que el Montsià com a tal no es va reconèixer fins al 1932.

Segurament els mestres al Montsià no serien molt diferents als de la resta de Catalunya. Consulta aquest blog i no oblidis d'accedir als dos comentaris que hi ha

http://blocs.xtec.cat/jperales/page/4/

Fes-hi la teva aportació demanant ajuda

Per altra banda tot i desconèixer quins són els objectius del teu treball et faig un suggeriment. Per què no centres el treball en la història oral? Què en recorden els avis que van ser nens durant la república? Recullo així la idea de l'Ares, una noia del Pallars que fa fer un treball semblant l'any passat (deixa que ho digui, un treball excepcional pel treball de camp realitzat)

Si t'interessa més informació sobre aquest escriu-nos a comsoc@ersilia.org Encara no hem tingut temps de penjar-lo al web de treballs de recerca

Salutacions

L'equip del COMSOC

Anònim ha dit...

He de decidir el tema del TR i no sé quin triar.
1- Hàbits esportius entre els joves (i l'evolució dels hàbits) o hàbits (i evolució) de l'ús de la bici.
2- Tabac i sociologia --> analitzar com influeix la societat en el fet de fumar, quins són els motius que inicien a la gent en el tabaquisme, etc.

Què em recomaneu? i dins d'aquests 2, alguna proposta més concreta?

Gràcies

comsoc ha dit...

Maria,

no has plantejat la teva pregunta al lloc més adequat "l'escola a la república". El millor que podem fer és que ens facis arribar un correu a comsoc@ersilia.org i et contestarem personalment.

Per no deixar-te sense resposta et plantegem una qüestió, en qualsevol dels treballs que proposes, quin pregunta pretens respondre? Quin és el dubte o inquietud que t'ha portat a plantejar-te aquestes possibles recerques? La resposta que donis hauria de ser la base de qualsevol recerca

Salutacions i fins aviat, l'equip del COMSOC

(en uns dies eliminarem el teu comentari i el nostre d'aquest blog))